Algemene informatie

Over de Zwolse Bijbel

Met heel de stad de Bijbel overschrijven, iedereen mag mee pennen. Geloven mag, maar hoeft niet.


Geïnspireerd door de 15e eeuwse handgeschreven Zwolse Bijbel van de Moderne Devoten, vindt Stadspastor Mariska van Beusichem het hoog tijd voor een Bijbel anno nu. Er moet ruimte komen voor gesprek en twijfel over tekst en inhoud, maar ook voor herstel. Want het 15e eeuwse exemplaar is beschadigd, er zijn zelfs delen uitgesneden!

Zwolse kunstenaars verluchtigen (versieren) delen van de 66 hoofdstukken van het boekwerk. Hogeschool Artez en vakschool Cibap staan de Stadspastor en haar team bij in artistieke en praktische vraagstukken.

Er zijn 2.500 Zwollenaren nodig om de 7 á 8 honderdduizend woorden van de Willibrordvertaling over te schrijven. Maar ook inzet van vrijwilligers die helpen dit in goede banen te leiden. Samen met de stad schrijven we geschiedenis!

Praktische informatie
De geplande looptijd van het project is 1 april tot 14 juni 2019. Diverse (interactieve) activiteiten maken gedurende deze tien weken onderdeel uit van het project in de Grote Kerk. Meer aanvullende informatie hierover, zal volgen op social media, deze website en in onze nieuwsberichten

Meedoen?
Ik wil schrijven
Ik wil begeleiden
Ik wil doneren

Flyer Zwolse Bijbel Download