Ik wil begeleiden

Om het project in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die zorgdragen voor de begeleiding rondom het ontstaan van de Zwolse Bijbel. Er zijn twee manieren waarop dit kan, als begeleider of als corrector.

Gastvrouw/heer schrijfproces
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die de schrijvers gaan ontvangen en naar de schrijftafels leiden. Een korte instructie en het beantwoorden van eventuele vragen behoort ook tot het takenpakket. Het leuke van de positie als begeleider is dat de nieuwe Zwolse Bijbel onder hun begeleidende ogen geschreven wordt.

Corrector tekst
Voor de controle en correctie van de overgeschreven teksten zijn wij op zoek naar vrijwillige ondersteuners, die aan de slag gaan als correctoren. Zij houden goed in de gaten dat de inhoud van de teksten behouden blijft en ondersteunen bij verbetering van eventueel gemaakte fouten. Ook houden ze een oogje in het zeil wat betreft de vrije opmerkingen en tekeningen die de schrijvers naast het Bijbelvers mogen plaatsen. Wie gelooft dit nou nog?, een kritische overdenking en een emoticon zijn welkom, zolang het netjes blijft.

Praktische informatie

De begeleidende taken worden uitgevoerd tussen 1 april en 14 juni in de Grote Kerk, hartje Zwolle. De bedoeling is minimaal twee uur aaneengesloten aanwezig te zijn. Langer en vaker mag natuurlijk altijd, graag zelfs; van harte welkom! Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers tegelijk aanwezig, dus niemand staat er alleen voor. Het is mogelijk dat de taken van de correctoren doorlopen na 14 juni. De vrijwilligers worden hiervan op de hoogte gehouden. Hun beschikbaarheid is uiteraard doorslaggevend.

Bezoek een voorlichtingsavond
Binnenkort worden data voor nieuwe voorlichtingsbijeenkomsten bekend gemaakt. Houd deze site, de nieuwsberichten en social media in de gaten voor meer informatie.

Gelijk aanmelden
Aanmelden als vrijwilliger voor de begeleiding van het schrijfproces, of als corrector kan via zwolsebijbel@academiehuis.nl

Flyer Zwolse Bijbel Download