Ik wil begeleiden

Om het project in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die zorgdragen voor de begeleiding rondom het ontstaan van de Zwolse Bijbel. Er zijn drie manieren waarop dit kan, als gastvrouw/heer, als corrector, of als kunstenaar.

Gastvrouw/heer schrijfproces
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers, die de schrijvers gaan ontvangen en naar de schrijftafels leiden. Een korte instructie en het beantwoorden van eventuele vragen behoort ook tot het takenpakket. Het leuke van de positie als gastvrouw/heer is dat de nieuwe Zwolse Bijbel onder hun begeleidende ogen geschreven wordt.

Corrector tekst
Voor de controle en correctie van de overgeschreven teksten zijn wij op zoek naar vrijwillige ondersteuners, die aan de slag gaan als correctoren. Zij houden goed in de gaten, dat de inhoud van de teksten behouden blijft en ondersteunen bij verbetering van eventueel gemaakte fouten. Ook houden ze een oogje in het zeil wat betreft de vrije opmerkingen en tekeningen die de schrijvers naast het Bijbelvers mogen plaatsen. Wie gelooft dit nou nog?, een kritische overdenking en een emoticon zijn welkom, zolang het netjes blijft.

Kunstenaar
Net zoals de Zwolse Bijbel uit de 15e eeuw wordt onze Zwolse Bijbel versierd door kunstenaars. Elke bladzij van een nieuw hoofdstuk (dit zijn er 66 ex de deuterocanonieke boeken) door een andere Zwolse kunstenaar.

Praktische informatie

De begeleidende taken worden uitgevoerd tussen 2 april en 14 juni in de Grote Kerk, hartje Zwolle. Di t/m za tussen 11u tot 16u. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers tegelijk aanwezig, dus niemand staat er alleen voor. Het is mogelijk dat de taken van de correctoren doorlopen na 14 juni. De correctoren krijgen hier informatie over, hun beschikbaarheid en voorkeur is uiteraard leidend.

Bezoek een voorlichtingsavond
Interesse in één van de drie functies? Op 2 mei om 19.30u, is er voorlichting over de vrijwilligersfuncties in de Grote Kerk, consistorie ingang bij de fontein. Houd deze site, de nieuwsberichten en social media in de gaten voor meer informatie.

Gelijk aanmelden
Aanmelden als vrijwilliger voor de begeleiding van het schrijfproces, als corrector of als kunstenaar voor het verluchtigen (versieren) van de nieuwe Zwolse Bijbel kan via zwolsebijbel@academiehuis.nl

Flyer Zwolse Bijbel Download