Bijbelblog 1 - Zoektocht

Het Bijbelproject is gestart. Een groot project waarbij Zwolle is uitgenodigd om de Bijbel over te schrijven in het Hoogkoor van de Grote Kerk. Zo ontstaat er een nieuwe Zwolse Bijbel. Zelf lever ik een aardige bijdrage aan dit project.

Ik ben christelijk opgevoed en de Bijbel is mij met de paplepel ingegoten; het is de bron waar christenen uit putten. Die hen vertelt wat goed en fout is, wat wijs is en het gaat met name over het verhaal van God en mensen.

Maar geloof ik nog wat ik vroeger geloofde? Geloof ik nog datgene over de Bijbel dat mij met de paplepel is ingegoten? Dat dit het Woord van God is?
Ik kan met zekerheid zeggen dat ik dat niet meer geloof op de manier die mij geleerd is. Maar wat ‘geloof’ ik dan wel?

Je kan met verschillende perspectieven naar de Bijbel kijken, bijvoorbeeld als het Woord van God. Waarin God spreekt tot mensen en God op de één of andere manier ‘invloed’ heeft gehad op het schrijven en het ontstaan van de Bijbel. Of je ziet het als een boek waarin mensen schrijven over (hun ervaringen met) God. Er zijn nog meer perspectieven maar ik hou het voor nu bij deze twee.

Ik hoop jullie mee te nemen in mijn zoektocht, mijn vragen en door deze blogs meer te ontdekken. Het is niet mijn doel om antwoorden te vinden op mijn vragen, wel om te zoeken.

Adieu!